APTUS Nutrisal

Nutrisal Pulver är en vätskeersättning till hund och katt.

Produktbeskrivning
Aptus Nutrisal är en vätskeersättning i pulverform till hund och katt som skall blandas med vatten. Nutrisal innehåller glukos och maltodextrin för att ge djuret energi samt elektrolyter för att upprätthålla vätskebalansen i kroppen. Färdigblandad Nutrisal ser ut som vanligt vatten och har ingen speciell smak vilket gör att hund och katt dricker vätskeersättningen självmant. Vid diarré går stora mängder vätska förlorad ur kroppen. Om inte vätskan ersätts är det risk för att djuret torkar ut. Hårt arbetande hundar kan med fördel ges vätskeersättning för att få tillbaka energi snabbt och få en snabbare återhämtning efter t.ex. jakt.
 
Rekommenderas vid
  • Mag och tarm störningar (akut diarré) där vätskeförlust uppstår
  • Hög värme, varma sommardagar eller färd i varm bil
  • Hårt arbete till jakthundar, vallhundar, spårhundar och draghundar.
 
Förpackningsstorlek
180g pulver, ett dosmått är 25g.
 
Innehåll
Glukos 60 %, Natriumbikarbonat 3,4 %, Maltodextrin 30,9 %, Natriumklorid 2,3 %, Kaliumklorid 3,4 %.
 
Bruksanvisning
Nutrisal pulver blandas med vatten och ges i fri tillgång som dricksvatten till hund och katt. Om djuret inte dricker frivilligt kan man använda en ren plastspruta för att ge Nutrisal i mungipan, lite i taget. Se till att djuret sväljer mellan de små doserna och lyft inte djurets huvud för högt.
 
Dosering
Ett dosmått (25g) Nutrisal pulver blandas i 1 liter rent vatten eller i födan. Ge hunden/katten fri tillgång till Nutrisal-drycken så att dom kan dricka vid behov. Färdigblandad lösning bör förbrukas inom ett dygn. Förpackningen ger 7 liter färdigblandad vätskeersättning. 
 
Viktigt att tänka på
Om djuret inte blir bättre eller om tillståndet försämras skall veterinär kontaktas. Om hunden eller katten har mag och tarmstörningar i form av akut diarré kan man med fördel komplettera med Aptus Attapectin tabletter för att bromsa akut diarré. För dig som tävlar rekommenderar vi att kontrollera med ditt förbund om produkten är åsatt karenstid då den innehåller låga halter natriumbikarbonat (mängden motsvara ca 0,7 g per liter färdigblandad lösning).

 

Produktblad Nutrisal